banner-ad-placeholder

Húsvéti tojássaláta

585
Miért szeretem?

Bár húsvéti mégis bármikor el tudom készíteni. Egy szelet kovászos kenyéren tökéletes reggeli.

Húsvéti tojássaláta

Pillanatok alatt el lehet készíteni és szuper nasi a melóban, a suliban vagy ahol rád tör az éhség.
Adag 1 személy
Előkészület 15 perc
Főzési idő 5 perc
Teljes idő 20 perc

Szükséges eszközök

  • Vágódeszka
  • 1 l-es fazék
  • Keverő tál
  • Kanalak
  • Éles kés

Hozzávalók

  • 2 db keményre főtt tojás
  • 1 adag tartármártás 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, 2 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál porcukor, pár csepp citromlé, só, bors
  • 2 db hónapos retek
  • 15 g füstölt hús
  • 1 evőkanál savanyított gyöngyhagyma
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál tökmag pirított
  • 1 evőkanál tökmagolaj

Hogyan készül?

  • A tojást vágjuk szeletekre, a retket és a füstölt húst csíkokra. Keverjük össze a mártással.
  • Tegyük egy tálba és a tetejét szórjuk meg tökmaggal és csepegtessük meg tökmagolajjal.
  • Végül apróra vágott zöldhagyma szárral és vajon pirított kaláccsal együtt tálaljuk.

Jegyzet

Tojás helyett sült csirkehússal, virslivel is remek fogás.
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 180kcal
Fogás: Saláta
Konyha: Kreatív
Keresőszó: húsvét, tojás
majonézes ünnepi saláta füstölt hússal különlegesen ízesítve

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close