banner-ad-placeholder

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral

284

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral

Egyszerű grill csirke kezdőknek szezonális körettel.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Master-Touch Premium E-5775
  • Weber Füstölő faforgács szárnyashúshoz
  • Weber grill csipesz
  • Weber iGrill maghőmérő
  • Kis méretű cspegtető tálca

Hozzávalók

  • 150 g bulgur
  • 450 g víz
  • 2 marék friss spenót
  • 8 darab aszalt szilva
  • 2 gerezd fokhagyma

Hogyan készül?

  • A csirkéket tartsuk hűtőben és hagyjuk, hogy a bőre megszáradjon. Kötözéssel formázzuk őket.
  • 3/4 kémény faszenet izzítsunk és alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a rács közepére a csirkéket és süssük egy órát.
  • Csepegtető tálcába tegyük a vajat és a fűszereket némi sóval. Hagyjuk felolvadni a vajat, majd kenjük át vele a sült minden oldalát.
  • Nagyon könnyű túl sütni a csirkét ezért időnként mérjünk rá maghőmérővel, és ha elértük a 78-88°C maghő tartományt akkor gyakorlatilag készen vagyunk.
  • Tálalás előtt egy kevés faforgáccsal fűszerezzük tovább, majd ha a füst már elillant kenjük át újra a fűszeres vajjal.
  • A bulgurt tegyük kis méretű fazékba és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel a vizet, majd felére csökkentve a hőt főzzük tovább 12-15 percig sóval és egy gerezd fokhagymával. Lefedve hagyjuk, hogy a víz eltűnjön. Tegyük a forró bulgur tetejére a spenótot és keverjük vele össze. Ez a hő elég a spenótnak és pillanatok alatt összeesik, megpuhul. (A bébi spenótot nem szabad direkt pirítani, mert keserű lesz.) Daraboljunk bele aszalt szilvát és kész is van az ebéd.
    egészben grillezett csirke körettel
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 450kcal
Fogás: Főétel
Keresőszó: aszalt szilva, bulgur, csirke, egészben sült, spenót

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating




Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close