banner-ad-placeholder

Fokhagymás grillezett oldalas, mediterrán penne tésztával

307

Fokhagymás grillezett oldalas, mediterrán penne tésztával

Akár Anyut is meglephetjük ezzel az egyszerű fogással. Hölgyek körében kedveltek a mediterrán fogások és ehhez tényleg nem kell sok minden. Jó alapanyagok és egy Weber grill.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 20 g
  • 20 g tört bors
  • 10 g őrölt fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj extraszűz
  • 2-3 adag főtt penne tészta
  • 1 csokor petrezselyem
  • bazsalikom levelek
  • 2 evőkanál fekete olajbogyó
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • citrom

Hogyan készül?

  • Az oldalast daraboljuk fel és fűszerezzük só, tört bors és fűszerpaprika keverékkel (2:2:1), majd reszeljünk le 2 gerezd fokhagymát 2 dl olívaolajba. Alaposan forgassuk bele és pácoljuk kb 2 órát.
  • Forrósítsuk fel a grillt és süssük körbe az oldalasokat. Tegyük csepptálcába és fólia alatt 130°C-on süssük omlósra.
  • A kisült zsír tegyük serpenyőbe és adjunk hozzá egy pár evőkanálnyi olajat és pirítsunk meg benne 2-3 adag kifőtt penne tésztát. Könnyed mediterrán érzéssel dobjunk mellé 2 evőkanál fekete olívát és pár félbe vágott koktél paradicsomot. Forgassuk össze egy csokor vagdalt petrezselyemmel és bazsalikommal. Tegyük rá az oldalasokat és kicsit melegítsük össze. Ez a bekezdés pár perc alatt lezajlik, úgyhogy rögtön tálalhatunk is.
  • Rendezzük el egy tálban, és nagy szemű sóval megszórva és frissen reszelt citromhéjjal kínáljuk.
    grillezett oldalas mediterrán módon
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Konyha: Italian
Keresőszó: fokhagyma, grillezett oldalas, mediterrán, penne, tészta

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close