banner-ad-placeholder

Kucsmagombás grillezett ribeye steak

304

Kucsmagombás grillezett ribeyes steak

A hétvégén séfünk a Zemplénben járt (kúszott) kucsmagomba vadászaton. Másnap egy nagyszerű fogást kerekített belőle, ami sokatoknak adhat ötletet most, vagy a közelgő, koranyári vargánya szezonra is.
Adag 2 személy
Előkészület 20 perc
Főzési idő 30 perc
Pihentetés 10 perc
Teljes idő 1 hr

Szükséges eszközök

  • Weber Mastertouch
  • Steaksütő rács
  • Grill csipesz
  • iGrill 2

Hozzávalók

  • 2 szelet RibEye
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2 kávéskanál steakfűszer
  • 500 g kucsmagomba
  • 20 g kacsazsír
  • 1 kisebb hagyma
  • 40 g házi füstölt szalonna
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 2 cl rosé bor

Hogyan készül?

  • A RibEye steak sütéséhez az alábbiakra van szükséged: – forró grill és steak sütő rács – olvasztott kacsazsír – steak fűszerkeverék (vagy só és bors)- stopper
    Korábban már írtunk róla Nektek, hogyan kell sütni a RibEye-t. Hagyjuk, hogy a faszén alaposan felhevítse a rácsot. Megkenjük kacsazsírral és fűszerezzük a hús mindkét oldalát. Ezután elkezdjük sütni 1 percig, majd átfordítjuk maga mellé a húst újabb 1 percre. Ezt még egyszer megismételjük, majd alutálcába téve fóliával lefedve felhozzuk a nekünk szimpatikus maghőre.
  • A kucsmagomba szárából csodálatos mártást készíthetünk. Kacsazsíron hagymát fonnyasztunk, majd megpároljuk rajta a gombát. Leturmixoljuk és kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
  • Amíg a hús pihen a faszén felett egy serpenyőben házi füstölt szalonnát sütünk és a zsírján átforgatjuk a kucsmagombát. Adunk hozzá petrezselymet és egy kevés rosé bort.
  • Ha már a steak forró helyett ehetően meleg, akkor felszeljük. Ha levet engedett azt keverjük bele a mártásba.A tálalást a fotón látott módon is megtehetjük. Javasoljuk, hogy bőven legyen puhára főtt burgonya, mert a mártás is igényelni fogja.
    ribeye steak grillezése
Szerző: Stiller Tamás
Kalória: 600kcal
Fogás: Főfogás
Keresőszó: direkt sütés, kucsmagomba, ribeye, steak

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close