banner-ad-placeholder

Aszalt szilvás pulykamell

544

Aszalt szilvás pulykamell

Sokan szeretik a töltött pulykamellet és nagyon sok verziót találunk rá, de mi most megmutatjuk a saját kedvencünket. Séfünk jóvoltából.
Köretként zöldséges rizs vagy saláta is elképzelhető. Teljesen kihűtve és vékonyan szelve ínyenc felvágottat kapunk, amihez egy finom érett sajt tökéletes párosítás.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber PULSE 2000 grillkocsi

Hozzávalók

  • 0,5 kg pulykamell
  • 36 g aszalt szilva
  • 36 g szárított paradicsom
  • 18 g fekete olajbogyó
  • 18 g zöld olajbogyó
  • 1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
  • 6-8 szelet bacon

Hogyan készül?

  • A pulykamell közepébe vágjunk egy zsebet. Toljuk bele a kést, de vigyázzunk nehogy teljesen átszúrjuk. A pengét röviden mozgassuk balra, majd forgassuk el és a hús vastagságától függően felfele vagy lefele vágjunk bele. Így képződik egy üreg, amibe a tölteléket töltjük.
  • Tegyük aprítógépbe a hozzávalókat és pépesítsük össze, majd kanállal töltsük a zsebbe.
  • Fedjük be baconnnel és 200°C-os grillben kezdjük el sütni. Kb. 15-20 perc alatt ennyi húsmennyiség át tud sülni.
  • Pihentessük 15-20 percet majd szeljük fel. Ha jól dolgoztunk akkor egy ízletes krémes töltelékű, szaftos húst kaptunk, ahogy az a fotón is látszik.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: aszalt szilva, olajbogyó, szárított paradicsom, töltött pulykamell
grillezett pulykamell szeletek aszalt szilvával

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close