banner-ad-placeholder

Tökmagos waldorf saláta

445

Tökmagos waldorf saláta

Egy hűsítő, üde salátára vágytunk, ami kivételesen húsmentes. No persze az igazi waldorfban csirkemell van és dió, de mi úgy gondoltuk ezt is Pepo Papásan készítjük el.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 1 db zöldalma
  • 6-8 szem szőlő
  • 2 szál szárzeller halványítózeller
  • színes saláta levél
  • 2 evőkanál pirított Pepo Papa tökmag

Mártás

  • 3 evőkanál extra majonéz
  • 1 evőkanál 25%-os tejföl
  • 1 kávéskanál méz
  • fél kávéskanál friss citromlé
  • pici só és bors
  • 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • A gyümölcsöket és a zöldséget daraboljuk fel és tegyük tálba.
  • Keverjük ki a mártást és öntsük a saláta tetejére. Forgassuk össze és tálaljuk ki vagy hűtsük 3-4 órán át és hidegen fogyasszuk.Hozzá két szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy a korábban tökmaglisztből készült kovászos kenyér remek kiegészítő.

Jegyzet

Nagyon egyszerű és imádni fogja a család.
Pepo Papa Wasabis tökmaggal próbáltuk ki, amivel még különlegesebb lett.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Saláta
Keresőszó: saláta, tökmagolaj, tökmagos, waldorf
Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close