banner-ad-placeholder

Édesburgonyaleves tökmagolajjal

554

Édesburgonyaleves tökmagolajjal

– Van itthon édesburgonya? És ha nincs, hoz valaki?Szerintünk ez lesz a reakciótok, ha elolvassátok ezt a nagyon egyszerű és laktató leves receptünket. Vacsira tányérból, bögréből vagy munkában termoszból. Szeretni fogjátok!
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 500 g édesburgonya tisztítva & kockázva
  • fél fej vöröshagyma
  • 50 g vaj
  • 0,5-0,7 l alaplé vagy húsleves
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál édes mustár

Betét

  • 25 g parasztsonka kockázva & aprítva
  • 2 evőkanál Pepo Papa tökmag pirítva
  • 2 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
  • só- és paprikapehely elhagyható

Hogyan készül?

  • Az édesburgonyát és hagymát a vajon pároljuk meg fedő alatt. Öntsük fel a lével, hogy éppen elfedje és főzzük puhára.
  • Botmixerrel pépesítsük és ízesítsük a mustárral és a tejszínnel.
  • Tálaláskor adjuk hozzá a betéteket és fogyasszuk jó étvággyal.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: édesburgonya, tökmag, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close