banner-ad-placeholder

Tökmagolajjal dagasztott kovászos kenyér

233

Tökmagolajjal dagasztott kovászos kenyér

A pogácsa után úgy gondoltuk, megpróbálkozunk a tökmagolajjal dagasztott kovászos kenyérrel. Séfünk el is készítette, és örömmel mondhatjuk, hogy egy nagyon különleges és egyedi kenyér született. Szinte piskóta puhaságú bélzet jött létre, amit finom íze miatt gyakorlatilag magában ettünk. Hát igen, a jó kenyérhez nem kell sok minden, főleg amikor még langyos.

Hozzávalók

  • 470 g BL80-as búza kenyérliszt
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 360 g víz
  • 100 ml Pepo Papa tökmagolaj
  • 12 g
  • 30 g Pepo Papa pirított tökmag
  • 120 g kovász BL80

Hogyan készül?

  • A vízben a kovászt habosra keverjük, majd rászitáljuk a lisztet.
  • Elkezdjük dagasztani géppel, majd 5 perc dagasztás után magasabb fokozatra kapcsolunk, és vékony sugárban hozzáadagoljuk a tökmagolajat. Mindig várjuk meg, hogy a tészta felvegye.
  • Ezután jöhet a tökmag és végül a só.
  • Mivel abszolút kovász függő a további leírás, inkább csak annyit fűzünk még hozzá, hogy a tészta elsőre nehezen kezelhető, de a hajtogatások alatt a benne keletkező buborékok feszesítenek rajta.
  • 9 órát kelesztettük szakajtóban, majd 230°C-on 20 percig sütöttük gőzzel, aztán 200°C-on sütöttük készre cirka 15 perc alatt.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Kenyér
Keresőszó: kovászos kenyér, tökmag, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close