banner-ad-placeholder

Gorgonzolás házi készítésű pappardelle, pirított tökmaggal, tökmagolajjal és fügével

249

Gorgonzolás házi készítésű pappardelle, pirított tökmaggal, tökmagolajjal és fügével

Adag 1 személy

Hozzávalók

Házi tészta alaprecept

  • 450 g 00 liszt 400+50
  • 250 g tojássárgája
  • 1 egész tojás
  • 4 cl tej
  • 4 cl olívaolaj
  • durumliszt

Gorgonzolás házi készítésű pappardelle, pirított tökmaggal, tökmagolajjal és fügével

  • 1 adag pappardelle tészta kb. 150 g
  • 30 g gorgonzola
  • 30 g 20%-os tejszín
  • 2 g fokhagyma
  • Pepo Papa tökmag pirított és tört
  • Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • Az alaprecept alapján tésztát készítünk. Tésztagéppel nyújtjuk és pappardellét vágunk belőle.
  • A tejszínt megmelegítjük és felolvasztjuk benne a márványsajtot, majd kevés fokhagymával ízesítjük. Beleforgatjuk a tésztát és tálaljuk.
  • Füge szeletekkel és tökmaggal, tökmagolajjal ízesítjük.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: tészta
Keresőszó: füge, gorgonzola, pappardelle, tökmag, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close