banner-ad-placeholder

Grillezett csülök forgatónyárson

243

Grillezett csülök forgatónyárson

Hétvégére már van terved, hogy mit grillezz? Mit szólnál egy grillezett csülökhöz? Forgatónyárson készítettük el gázgrillben.

Szükséges eszközök

  • Weber Genesis gázgrill
  • Weber Forgatónyárs

Hozzávalók

  • 1 db kisebb nyers csülök
  • 1 fej hagyma
  • 2 g szegfűbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál kakukkfűág
  • folyadék súlyának 7%-a (sótól függ)

Hogyan készül?

  • Tedd a csülköt egy akkora zárható dobozba, amiben víz alá tudod meríteni teljesen. Célszerű minél szűkebbet választani. A vizet okosan mérd ki: tedd a csülköt a dobozba és öntsd fel vízzel. Öntsd egy mérőedénybe, így pont csak ennyit kell beízesítened.
  • A vizet forrald fel és keverd el benne a sót. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kóstolgasd és ha a Te ízlésednek már elég sósnak érzed, akkor jöhetnek bele az ízesítők.
  • Hűtsd le teljesen, majd öntsd a húsra. Fedd le és 3-4 napig hagyd ebben.
  • Sütés előtt hagyd, hogy a páclé kicsepegjen a csülökből. Húzd nyársra, majd 200°C-ra hevített grillben süsd indirekt zónában, amíg ropogós nem lesz a bőre.

Jegyzet

Fantasztikus szendvicset lehet belőle készíteni egy kis magos mustárral, kovi ubival. És egy kis kukoricát is adjunk a cocának.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csülök, forgatónyárs

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close