banner-ad-placeholder

Grillezett sertés tarja grillezett főtt burgonyával és párolt kelbimbóval

208

Grillezett sertés tarja grillezett főtt burgonyával és párolt kelbimbóval

Kihasználtuk a hétvégi jó időt és az ebédet és a vacsorát is a pellet grillben készítettük el. Még ismerkedünk a SmokeFire-rel így bemelegítésnek tarját sütöttünk rajta.
Adag 3 személy

Szükséges eszközök

  • Weber SmokeFire EX4 Pellet Grill

Hozzávalók

  • 3 szelet sertés tarja 2-3 cm-es
  • 2 evőkanál sertés fűszerkeverék
  • 100-120 g főtt burgonya fejenként
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 250 g párolt kelbimbó
  • 20 g vaj
  • friss kakukkfű

Hogyan készül?

  • A húsokat sütés előtt 1 órával befűszereztük. Megfőztük a burgonyát és megpároltuk a kelbimbót.
  • Felfűtöttük a pellet grillt 220°C-ra és összekapcsoltuk a telefonnal, hogy lássuk mit mérnek a szondák.
  • Amikor a grill jelzett mindkét oldalát megsütöttük. Ekkor járt 46°C-nál a maghő. Egy emelettel fentebb tettük és tovább sült egészen 74°C-ig.
  • Közben csapptálcába tettük a burgonyát és némi olajjal lelocsoltuk olajjal, majd a hús alatt elkezdtük sütni. Amikor körbepirult hozzáadtuk a párolt kelbimbót, a vajat és az apróra vágott friss kakukkfüvet.
  • Csilingelt a telefon, ideje tálalni.

Jegyzet

Szerintünk nagyon jó lett, de legközelebb magasabb hőmérsékleten indítjuk a sütést. Grillezés közben egy gombnyomással lehet csökkenteni a hőmérsékletet, de túlságosan alacsonyra nem érdemes, mert elég nagy hasa van a SmokeFire-nek. Inkább süljön, mint napozzon odabent.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: főtt burgonya, grillezés, párolt kelbimbó, tarja

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close