banner-ad-placeholder

Márton napi sütőtök mártás

405

Márton napi sütőtök mártás

Mi más illene egy szaftos és ropogós liba- vagy kacsasülthöz, mint egy különleges sütőtökös mártás. Mi úgy szeretjük, ha a combok mellé sok hagymát, fokhagymát és körtét teszünk. A majoranna utolsó fagyos hajtásait talán nem véletlenül ezen a napon használjuk fel frissen utoljára.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 2 db libacomb
  • 1/2 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db körte
  • 150 g sütőtök
  • fél kávéskanál majoranna
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 kávéskanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
  • csipet

Hogyan készül?

  • A combok mellé sok hagymát, fokhagymát és körtét teszünk. A majoranna utolsó fagyos hajtásait talán nem véletlenül ezen a napon használjuk fel frissen utoljára. Két evőkanál kacsa zsírral gazdagítva 2-3 óra alatt omlósra sütjük.
  • Amikor már a hagyma, a fokhagyma és a körte összesült kiszedjük és összekeverjük a szintén már (előre) megsült sütőtökkel. Azért nem a tepsiben sült a sütőtök, hogy csökkentsük a mártás zsírtartalmát és inkább egy ízgazdag krémet készíthessünk.
  • A mártás hozzávalóit botmixerrel pépesítjük és tejszínnel, dijoni mustárral lágyítjuk. Ízlés szerint tovább sózzuk.
  • Kis pohárkába tesszük és tökmagolajjal öntjük le és némi pirított tökmag porral hintjük meg.

Jegyzet

Egy teljesen új ízvilág a megszokott Márton napi fogáshoz képest. Kemencében vagy grillben az igazi elkészíteni.
Szívből ajánljuk Mindenkinek!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: libacomb, mártás, sütőtök

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close