nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tárkonyos sajtleves, fokhagymás garnélás lepénnyel

536

Tárkonyos sajtleves, fokhagymás garnélás lepénnyel

Ha egy kedvenc hozzávalómból szeretnék új ételt kitalálni akkor az egyik legbeváltabb módszerem a szaglás. Például egy sajt illatából is sok ötlete támadhat az embernek. Éppen egy szép darab grana padano sajtot szagolgattam, és próbáltam elmélyülni az illatában. A frissen reszelt sajt illata enyhén savanykás (talán citrusos). Mi lenne, ha egy finom tárkonyos sajtlevest készítenék belőle? Megtörtént.

Hozzávalók

  • 50 g vaj
  • 2 db kisebb hagyma saslik
  • 1 db kisebb burgonya
  • 7 dl alaplé vagy húsleves
  • 75 g cheddar
  • 40 g garana padano
  • 20 g keményítő
  • 60 g hideg víz
  • 1 g tárkony
  • 10 csepp friss citrom
  • 200 g garnéla
  • 2 evőkanál paradicsom kocka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • rozmaring, citromos kakukkfű, menta, petrezselyem

Hogyan készül?

  • A vajat olvaszd fel egy lábasban és süsd meg benne az apróra vágott hagymát és burgonyát.
  • Öntsd fel az alaplével és egy forralás után jöhetnek a lereszelt sajtok. Amint elolvadt öntsük bele a vízben oldott keményítőt.
  • Egy forralás után turmixoljuk le és adjuk hozzá a tárkonyt. Nem szabad ilyenkor már főzni hagyjuk, hogy a fűszer felázzon és átadja az ízét. Pár csepp citromlével vigyünk bele egy kis fanyarságot (lehet száraz bor is).
  • Én kovászos kenyértésztát csíptem el erre a célra de egy bolti leveles tészta is tökéletes. Locsoljátok meg fokhagymás olívaolajjal, rendezd el rajta a garnélát és a (héj nélküli) paradicsom kockát. Pár friss rozmaring levél, só és mehet a forró sütőbe.
  • Amikor kész még egyszer locsoljuk meg a fokhagymás olajjal és ne felejtsünk el friss üde zöld fűszert is mellékelni a friss leheletért.

Jegyzet

Remélem tetszik.
 
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: fokhagymás, garnélás, lepény, sajtleves, tárkonyos

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close