Töltött gombafejek pirítóssal
Egy időre leszámolhatunk a rántott gombafejekkel! Felejtsük el az olajban sütést és a panírozással járó macerát. Csak az erős gomba íz pár nagyon egyszerű kiegészítővel, negyed óra alatt elkészíthetjük.
Egy időre leszámolhatunk a rántott gombafejekkel! Felejtsük el az olajban sütést és a panírozással járó macerát. Csak az erős gomba íz pár nagyon egyszerű kiegészítővel, negyed óra alatt elkészíthetjük.
Nagy kedvenc! A hagymás, ecetes, a parasztsonkától füstös sült zöldség falatokra bármikor vevő vagyok. Akár a hűvös napokra, akár egy jó grill ebédhez köretként is tökéletes választás.
Epres-csokoládés-mascarponés torta.
Egy kis bögrés leves, bármikorra. Nektek.
újévi lencsefőzelék
Újra teljes a házi zöldfűszer állományom, hála az Iván kertészetnek akikkel már 2014 óta dolgozom együtt és segítik munkámat. Mivel nagy hal imádók vagyunk, kértem a szettbe kaprot és citrom illatú kakukkfüvet. A frissességet így ünnepeltük: Ropogósra sült lazac, vajas-boros tengergyümölcsei raguval.
Ha egy kedvenc hozzávalómból szeretnék új ételt kitalálni akkor az egyik legbeváltabb módszerem a szaglás. Például egy sajt illatából is sok ötlete támadhat az embernek. Éppen egy szép darab grana padano sajtot szagolgattam, és próbáltam elmélyülni az illatában. A frissen reszelt sajt illata enyhén savanykás (talán citrusos). Mi lenne, ha egy finom tárkonyos sajtlevest készítenék belőle? Megtörtént.
Ha már ilyen sok eprünk van akkor csináltam egy gyors zsúrtortát a hétvégén. Nem engedek a minőségből, ezért mindig 5 tojásos piskótát készítek ezekhez az édességekhez is.
Saját cukkinis marhahúsos rakott rigatoni
Nagy családi, saját cukkinis marhahúsos rakott rigatoni. Ettől fogunk majd ringatózni haha…
Jól indult a hosszú hétvége: Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel.
A combról lefejtettem a bőrt és a csontokról a húst. A húst kutterben daraboltam fel úgy, hogy picit darabos legyen. Mozsárban törtem össze hozzá borókát, koriandert, köménymagot, mustármagot és szemes sót. A pépet körbetekertem a bőrével, majd fóliába tekerve 24 órán át a hűtőben tartottam. A csontokat tisztított zöldségvagdalékkal, barna cukorral addig főztem, amíg más csak 2 dl maradt az egy liter leves alapból. Üvegbe tettem és másnapra ahogy vártam szépen be is kocsonyásodott. Jó lesz a főzelékbe.